Vydejte se třeba až do Hamburku! Z našeho kraje bude jezdit nová linka do Německa. Kde všude zastaví?
FOTO: FLIXBUS
Ústí nad Labem

Praha, Chomutov – Autobusová společnost FlixBus oznamuje prodloužení spojení z Prahy přes Chomutov do Lipska až do námořního přístavu Hamburk, a to od 27. dubna. Spojení Prahy s Hamburkem bude pro FlixBus zajišťovat dvěma autobusy společnost AlvaTour.

Již v loňském roce se velmi populárním stalo spojení Prahy s Lipskem linkou 182 přes Chomutov. Linku provozoval s jedním autobusem dopravní partner FlixBusu, společnost Gumdrop. Ta se nyní přesouvá na linku N168 Praha-Štrasburk.

Z Prahy Florence bude autobus odjíždět každodenně v 10:40, v Česku zastavuje ještě v Praze na Hradčanské (10:55) a v Chomutově (12:10), v Sasku jsou další zastávky: Marienberg (12:50), Zschopau (13:10), Chemnitz (13:35) a Lipsko (14:50), dalšími stanicemi jsou Halle (15:45), Magdeburk (17:00), Brunšvik (18:26), Celle (19:25), Bergen (20:00), Soltau Süd (20:20) a přijíždí do Hamburku ZOB v 21:15.

Opačným směrem bude vyjíždět druhý autobus z Hamburku v 9:45, dalšími zastávkami budou: Soltau Süd (10:40), Bergen (10:55), Celle (11:20), Brunšvik (12:30), Magdeburk (13:40), Halle (15:00), Lipsko (15:50), Chemnitz (17:10), Zschopau (17:40), Marienberg (18:00), Chomutov (18:35), Praha na Hradčanské (19:55) a konečně zastavuje v Praze na Florenci ve 20:15.

Startovní ceny z Chomutova jsou následující: do Lipska 179 korun, do Halle od 229 korun, do Magdeburku od 299 korun, do Brunšviku od 399 korun a do cílového Hamburku od 449 Korun. 

Linka českým cestujícím zpřístupní atraktivní místa na německé straně Krušných hor, Marienberg (https://www.marienberg.de/cs/), bývalé horní městečko, známé aquaparkem Aquamarien, vánočními trhy, či jako východisko turistických tras do Krušnohoří a Zschopau (https://www.zschopau.de/cs), s renesančním loveckým zámkem Wildeck. Místo opět nabízí skvělý výchozí bod pro turistiku. Zschopau také proslulo jako místo výroby motockylů DKW, naleznete zde muzeum soutěžních motocyklů, dodnes se v místě konají závody v MS enduro motocyklů. Do Marienbergu se z Chomutova dostanete do obou měst od 125 korun. 

csm Aqua Marien k 3292be2031

Saská Kamenice čili německy Chemnitz (https://www.chemnitz.travel/en/) se chystá k převzetí titulu Evropského hlavního města kultury roku 2025 a již nyní nabízí velmi bohatý program. Chemnitz je pověstná svoji industriální historií, ve městě sídlí několik muzeí. Město shromáždilo v Muzeum Gunzenhauser pozoruhodnou sbírku moderního umění. Za zmínku stojí Hutfestival – událost, která se koná 19.-24. května – pouliční festival divadla, hudby a akrobacie. Cena jízdenky z Chomutova začíná taktéž na 125 korunách. 

Českému cestujícímu jsou nejspíš neznámé také zastávky Celle, Bergen a Soltau. Celle (https://www.celle-tourismus.de/je malebné dolnosaské historické městečko na řece Aller. Zachovalé historické centrum a renesanční zámek vypovídají o životě v této části Německa a jsou skvělou kulisou pro umělecké a historické slavnosti. Celle je také považováno za pro nás nejbližší výchozí bod pro turistiku na Lüneburger Heide. Jízdenka z Chomutova začíná na 379 korunách.

Bergen (https://tourismus.stadt-bergen.de/) je menší malebné městečko, pověstné svoji původní architekturou, skanzenem Römstedthaus a památníkem v místě bývalého koncentračního tábora Bergen-Belsenu. Vycházky v okolí předvedou u nás nevídanou přírodu nížinných blat a vřesovišť. Jízdenku z Chomutova lze pořídit od 399 korun. 

Městečko Soltau (https://www.soltautouristik.de/) je známé především díky zábavnímu resortu Heide-Park. Místní zábavní park je vyhlášený po celkém severním Německu. K nalezení jsou zde horské dráhy, klasické atrakce, pro nejmenší pak Svět prasátka Peppy. Soltau je město v srdci Lüneburger Heide. Pro ty, kteří chtějí vidět jedny z nejrozsáhlejších vřesovišť v Evropě, je Soltau nutnou zastávkou. Jízdenky z Chomutova je možno získa od 399 korun. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru