Krajská zdravotní na konferenci Ústecký radiologický den představila pracoviště ve všech svých nemocnicích
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Radiologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., uspořádala ve středu 12. dubna v prostorách výletního zámečku Větruše 10. Ústecký radiologický den. Konference, které se letos zúčastnilo 70 odborníků, se věnovala tématu „Radiologie v Ústeckém kraji“.

Celodenní program obsahoval 14 vystoupení koncipovaných do dvou bloků. V tom dopoledním se představila radiodiagnostická pracoviště v nemocnicích Krajské zdravotní, a.s., v Ústí nad Labem, Mostě, Litoměřicích, Děčíně, Chomutově a Teplicích. S přednáškou o riziku nádorového onemocnění plynoucího z nízkých dávek ionizujícího záření vystoupil Ing. Radek Honzátko, Ph.D., klinický radiologický fyzik Krajské zdravotní, a.s. V další části konference se ve svých prezentacích lékaři největšího oddělení v regionu, ústecké radiologické kliniky, věnovali např. tématům „Syndrom týraného dítěte – interpretace nálezů“, „Základní optimalizace CT“, „Screening karcinomu plic“ nebo „Multifázická CT angiografie u akutní iCMP“.

„Ústecký radiologický den jsme tentokrát využili mimo jiné k tomu, abychom navzájem představili svým kolegům v rámci Krajské zdravotní oddělení v jednotlivých nemocnicích a tak i přiblížili historii našeho oboru na území dnešního Ústeckého kraje. Jsem rád, že se to podařilo a věřím, že tato konference významně napomohla k bližšímu poznání partnerských pracovišť v našich nemocnicích,“ uvedl v rámci hodnocení jubilejního ročníku Ústeckého radiologického dne přednosta pořádající kliniky a odborný garant konference MUDr. Filip Cihlář, Ph.D., který spolu s emeritním primářem ústecké radiologie MUDr. Miloušem Dernerem letošní setkání zahajoval.

Radiologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., je nelůžkové pracoviště, které poskytuje základní i specializovanou diagnostiku a miniinvazivní léčbu pomocí zobrazovacích metod pacientům nemocnice, Ústeckého kraje a podle potřeby i pacientům z jiných oblastí České republiky. Klinika má tedy nadregionální charakter v diagnostické i léčebné péči. Klinika splňuje podmínky pro akreditované pracoviště nejvyššího typu pro radiologii a zobrazovací metody, intervenční radiologii a vaskulární intervenční radiologii. Je součástí center, která zajišťují nejmodernější a vysoce specializovanou léčebnou péči, například Komplexního cerebrovaskulárního centra, Komplexního kardiovaskulárního centra, Traumatologického centra, Komplexního onkologického centra.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru