Ústečtí strážníci se zúčastnili náročného školení na vodáckém kanále
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Roudnice nad Labem - Ve dnech 10.09.2021 a 11.09.2021, se zúčastnili strážníci Služby operačního zásahu Městské policie v Ústí nad Labem dvoudenního školení Vodní záchranné služby ČČK, konané na vodáckém kanále v Roudnici nad Labem.

Školení pod názvem „Výcvik ovládání plavidla, záchrana a sebezáchrana na tekoucí vodě“, se zúčastnilo kromě ústeckých strážníků i několik dalších jednotek Sboru dobrovolných hasičů České republiky. Tato akce byla zaměřena na praktické procvičení postupů při přepravě, kontrole, spouštění a ovládání nafukovacího plavidla, včetně bezpečnostních a nouzových postupů záchrany na tekoucí vodě.

Strážníci si procvičili ovládání raftu nejen na klidné vodě, včetně správného taktického postupu při převrácení raftu, ale i správnou techniku ovládání raftu ve vodáckém kanále, jehož splavení bylo takticky a zejména fyzicky hodně náročné. V neposlední řadě si všichni zúčastnění vyzkoušeli, co obnáší dostat se do hlavního proudu divoké vody a bojovat tak téměř o holý život. Kurz byl pro naše strážníky obrovským přínosem a zkušeností pro jejich náročnou práci, zejména při plnění úkolů během mimořádných situacích, jako jsou například povodně, nebo záchrana tonoucího na divoké vodě.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru