Severočeská vědecká knihovna zřídila pro čtenáře výdejní okénka. Kde je najdete?
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem může po měsíční pauze opět začít půjčovat knihy a další dokumenty. Do jednotlivých výpůjčních oddělení se čtenáři prozatím nedostanou, knihovna pro ně však zřídila několik výdejních okének.

Severočeská vědecká knihovna v Ústí nad Labem byla z důvodu mimořádných vládních opatření od 22. října uzavřena. I když mohli čtenáři v tomto období využívat pestrou nabídku online služeb, fyzické půjčování dokumentů bohužel možné nebylo.

Díky uvolnění zmiňovaných opatření však knihovna mohla od pondělí 23. listopadu otevřít pro své čtenáře několik výdejních okének. Tato výdejní okénka se nacházejí jak v obou hlavních budovách knihovny v centru města, tak i na všech pobočkách a slouží výhradně k výdeji předem objednaných dokumentů.

„Knihy nebo jiné dokumenty si stačí jednoduše objednat přes čtenářské konto nebo na e-mailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. My pak čtenáře kontaktujeme ve chvíli, kdy je jejich objednávka připravena, a domluvíme se s nimi na termínu vyzvednutí,“ říká k fungování této nové služby ředitelka knihovny Jana Linhartová.

„Prosíme naše čtenáře, aby byli trpěliví a vyčkali, dokud jim nedáme vědět, že je jejich objednávka připravena k vyzvednutí. Chceme lidem v co největší možné míře umožnit přístup k nejrůznějším dokumentům z našeho fondu, musíme však být velice obezřetní a dodržovat všechna bezpečností a preventivní opatření. Nechceme například, aby se u výdejních okének shlukovaly větší skupinky čtenářů čekajících na objednané knihy,“ doplňuje Jana Linhartová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru