V Ústeckém kraji zemřel druhý člověk s koronavirem. Uzdravilo se zatím 14 lidí
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

Ústecký kraj – Centrum sociální pomoci, pod které spadá domov pro seniory v Litoměřicích, potvrdilo ve středu druhé úmrtí člověka v Ústeckém kraji s nemocí Covid-19, kterou způsobuje nový koronavirus.

Prvního zemřelého oznámila hygiena v úterý, šlo o pacienta z Litoměřicka, druhý zemřelý se zatím ve statistikách hygieniků neobjevil. „S politováním vám sdělujeme, že jsme obdrželi velmi smutnou zprávu - klient našeho Domova U Trati v Litoměřicích (ročník 1935), který byl pozitivně testován na Covid-19, dnes v ústecké Masarykově nemocnici zemřel. V nemocnici byl hospitalizován od 25. 3. 2020. Jednalo se o klienta, který trpěl větším množstvím různě závažných chorob a přidružených zdravotních komplikací. Koronavirus tak nebyl hlavní příčinou úmrtí,“ uvedlo Centrum sociální pomoci na svém webu v oficiálním prohlášení.

Vedle smutných ale přicházejí i dobré zprávy. „Od počátku týdne máme celou desítku nově uzdravených, celkem jich tedy v Ústeckém kraji nyní registrujeme 14,“ uvedl MUDr. Pavel Dlouhý, primář Infekčního oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem.

V Ústeckém kraji je podle poslední aktualizace údajů Ministerstva zdravotnictví 211 pozitivních nálezů viru SARS-CoV-2.

V těžkém stavu se v českých nemocnicích nachází nyní sedmdesát pacientů. To je zhruba pětina všech hospitalizovaných lidí s nákazou Covid-19. Z ošetřování v nemocnici bylo už do domácího léčení propuštěno již 114 osob.
Aktuální údaje o počtu nemocných a vývoji situace v Ústeckém kraji zveřejníme ve čtvrtek v ranních hodinách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru