Křižovatky pod Větruší čekají úpravy. Dojde i ke změně přednosti v jízdě
Plánované úpravy křižovatek pod Větruší. Zdroj vizualizace: Krajský úřad Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Minimalizovat střet aut při průjezdu kruhovou křižovatkou pod Větruší a vytvoření druhého napojení do Přístavní ulice ve směru na Děčín plánuje Ústecký kraj v silniční dopravě v centru Ústí nad Labem. Informaci redakci E – Ústí.cz potvrdila Magdalena Fraňková z Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Ústeckého kraje.

„Odborná organizace prověřila tři různé varianty řešení a doporučila změnu na turbo-okružní křižovatku. Po odsouhlasení varianty všemi dotčenými orgány bude dokončena její projekce a následně přistoupeno k realizaci,“ odpověděla na dotazy redakce Magdalena Fraňková.

Motoristé rozšíření na dva odbočovací jízdní pruhy od kruhové křižovatky do Přístavní ulice vítají. „Co byl otevřen úsek dálnice D8 přes České středohoří, již od Lovosic do Ústí tolik aut nepřijíždí. V dopravních špičkách bývá kruhák pod Větruší často zasekaný. Spěchající řidiči se mnohdy snaží stojící kolonu aut podjet v pravém jízdním pruhu a pak se natlačit do levého, aby mohli pokračovat, kam potřebují,“ uvedl motorista Karel Průšovský.

202 02 07 pod Vetrusi

SOUČASNÝ VZHLED KŘIŽOVATEK POD VĚTRUŠÍ. FOTO A INFOGRAFIKA: PETR SOCHŮREK

{article Semafory na frekventované křižovatce pod Větruší se rozsvítí do poloviny února}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru