Námraza zastavila v ranních hodinách trolejbusovou dopravu v Ústí
Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Severní Terasa – Do mrazivého rána se v neděli 1. prosince probudilo město Ústí nad Labem. Kvůli námraze na trolejích nevyjely v brzkých hodinách na některých linkách trolejbusy.

 „Jednalo se především o linky obsluhující Severní Terasu a Dobětice. Museli jsme námrazu odstranit před vyjetím trolejbusů. Spoje nabíraly zpoždění,“ informovala mluvčí ústeckého Dopravního podniku Jana Dvořáková.

Mrazivé noční počasí ovládne Ústí i v následujících nocích. „Z neděle na pondělí očekáváme převážně zataženo, ojediněle slabé sněžení. Nejnižší noční teploty klesnou na 1 až -2 °C, na horách -4 až -1 °C,“ uvádí na svých stránkách Český hydrometeorologický ústav se sídlem na Kočkově. 

K nule budou padat teploty i následující noci. Podle střednědobé předpovědi má nejvíce mrznoucí počasí potrápit Ústecko ve čtvrtek ráno. „Očekáváme přechodně nízkou oblačnost, v noci a ráno i mrznoucí mlhy, jinak většinou skoro jasno. Nejnižší noční teploty klesnou na  -2 až -6 °C,“ uvádí meteorologové.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru