Dvaadvacet koček zajištěných v bytě v Krásném Březně se stále zotavuje v ústeckém útulku
Dvaadvacet koček zajištěných v bytě v Krásném Březně se stále zotavuje v ústeckém útulku. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Před čtrnácti dny si na své konto připsali ústečtí policisté a strážníci výjezd, který otřásl celou Českou republikou. Spolu s veterinární správou zasahovali v bytě v Zolově ulici, kde našli osmatřicet koček, z toho šestnáct mrtvých.

Dvaadvacet podvyživených a nemocných koček našlo azyl v ústeckém útulku. „Postupně se zotavují z nemocí, které měly. Pomalu přibývají na váze. Jedné z koček jsme museli odebrat krev k dalšímu vyšetření z důvodu podezření na kočičí parvovirózu,“ uvedla Jaroslava Ježková, vedoucí Centra pro zvířata v nouzi při Zoo v Ústí nad Labem.

Napospas osudu měla němé tváře nechat v bytě v Zolově ulici žena, která nabídla azyl opuštěným kočičkám z Ústí nad Labem s příslibem, že jim poskytne domov, aby nemusely trávit svůj život v ulicích města. Bohužel se ale stalo, že péče spočívala pouze ve sporadických návštěvách bytu.

Policisté již zahájili ve věci úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu Týrání zvířat a spis předali kolegům služby kriminální policie a vyšetřování. „Za uvedený trestný čin pachateli hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 1 roku do 5 let," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

FOTOGALERIE:

{article Dvaadvacet koček z bytu v Krásném Březně zůstává v karanténě v ústeckém útulku}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article title="Všude výkaly a nepořádek: V tomto bytě hrůzy živořily desítky koček. 16 bylo mrtvých"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article title="Neskutečné! Policisté našli v ústeckém bytě 38 koček, z toho 16 mrtvých!"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

 

 

 

 

 

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru