Potápěči vyprostili tělo pilota ze zříceného letadla a jeřáb vytáhl vrak z Labe
Vyproštění ultralightu ze dna Labe v Litoměřicích. Foto: HZS Ústeckého kraje
Ústí nad Labem

Litoměřice - Smrtí jednoho člověka skončila sobotní letecká nehoda na Litoměřicku. Pilot se s ultralehkým letadlem zřítil do řeky Labe. V pozdních odpoledních hodinách vyprostili jeho tělo z kabiny i část letounu z řeky.

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Litoměřice a dobrovolná jednotka z Křešic vyjely k pádu ultralightu do řeky Labe v Křešicích tři čtvtě hodiny po poledni. Část letadla byla vylovena. Další část a posádku krátce po výjezdu nenalezli.

Hasiči proto prohledávali řeku na člunu a byli povoláni policejní potápěči.

Nález zbytku vraku oznámili hasiči před čtvrtou hodinou odpolední. "Tělo pilota vyprostili policejní potápěči spolu s hasiči," uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Na místě byl jeřáb povodí, který pomohl s vytažením letadla. "Hasiči likvidují z hladiny skvrnu od vyteklého paliva," oznámil ještě po sedmnácté hodině Lukáš Marvan.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru