Neštěstí na Litoměřicku: V Labi vypátrali zbývající část potopeného letadla, uvnitř našli člověka
Záchranná operace na břehu Labe. Foto: Tomáš Straka
Ústí nad Labem

Litoměřice - K pádu ultralehkého letadla do řeky Labe v Křešicích vyjížděli v sobotu krátce po poledni profesionální hasiči ze stanice Litoměřice. Nehoda si vyžádala nejméně jeden lidský život.

"Část letadla byla vylovena. Další část a posádka nenalezena," oznámil zhruba dvě hodiny po poledni mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan.

Hasiči prohledávali potéí řeku na člunu. Byli povoláni policejní potápěči.

Před šestnáctou hodinou přišla další zpráva: "Ultralehké letadlo v Křešicích bylo v řece nalezeno. Uvnitř je člověk. Bude vyprošťován potápěči. Letadlo bude vyzvednuto jeřábem," dodal mluvčí hasičů. Zatím není zřejmé, zda šlo o jednomístní letoun, či zda posádku tvořilo více lidí. Události dále sledujeme.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru