Stav svahu Čertovka není havarijní, i tak se ale připravují preventivní opatření
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Konzultační schůzku k vývoji situace na svahu Čertovka ve Vaňově svolal primátor města Petr Nedvědický. Jednání se zúčastnili i občané Vaňova.

Podle Petra Kycla z České geologické služby není stav svahu ve Vaňově v havarijním stavu. „Město v této situaci postupuje správně, chystaná opatření jsou skutečně preventivního charakteru tak, aby v budoucnu nedošlo k deformaci konstrukce,“ vysvětlil Petr Kycl.

Primátor informoval o přípravách preventivních opatření nutných pro eliminaci hrozby sesuvu na minimum. Rada města minulý týden vyčlenila 216 000 korun na zpracování projektové dokumentace, která bude řešit další zajištění svahu.

Z Čertovky se v devadesátých letech uvolnila masa kamení a zeminy, která ohrožovala domy v údolí. Tehdejší okresní úřad nechal pod sesuvem postavit opěrnou zeď. Ta nyní patří Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Město však na své náklady pohyby svahu monitoruje a další opatření bude zřejmě muset také udělat a financovat samo.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru