VIDEO: Zásahová jednotka takto obklíčila auto na dálnici! Distributoři heroinu na Ústecku dostali citelný zásah
Z policejního zásahu. Zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Ústeckým kriminalistům se několikaměsíční práce zúročila citelným zásahem do sítě distributorů heroinu na Ústecku.

Ve středu kolem třetí hodiny ráno zásahová jednotka Ústeckého kraje zadržela na dálnici D5 vedoucí do Prahy 52letého muže ve vozidle Škoda Octavia. Ve stejný den v ranních hodinách byl v Ústí nad Labem zadržen 50letý muž, jeho bratr, který se rovněž na této trestné činnosti podílel. Akce souvisela s několik měsíců rozpracovaným případem týkajícím se prodeje a distribuce heroinu na Ústecku. Nyní o ní informovali krajští policisté.

"Ve vozidle a následných domovních prohlídkách bylo nalezeno přes 180 gramů heroinu. Dalším šetřením je v tuto chvíli prokázáno, že rozdistribuovali minimálně 40 gramů heroinu dalším uživatelům," sdělila mluvčí policie Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová.

https://www.youtube.com/watch?v=gXi7U0v9OJ8

Ústečtí kriminalisté se na stopu obviněných dostali po rozpletení sítě jedno z distributorů v Ústí nad Labem, který si již svůj trest odpykává ve vězení. "Sledováním této linie se povedlo zrealizovat hlavního dodavatele, kterým byl 52letý muž a jeho 50letý bratr z Ústí nad Labem. Vyšetřování bylo o to složitější, neboť jsme museli spolupracovat i se zahraničními kolegy. Operativními prostředky jsme zjistili, že obviněný drogy nakupoval a dovážel ze zahraničí. Realizace případu vyvrcholila zásahem a následným zadržením na dálnici D5 ve chvíli, kdy se vracel s nakoupenými drogami," popisuje zásah z videa mluvčí policistů.

"Můžeme si dovolit konstatovat, že v rámci sítě distributorů heroinu na Ústecku, se jedná o citelný zásah," dodala Veronika Hyšplerová.

V současné době jsou oba dva trestně stíhaní pro trestný čin Nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Na staršího z obviněných soudce uvalil vazbu. Za uvedené jednání jim hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od 2 do 10 let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru