Rohy uhynulého nosorožce budou v ústeckém muzeu
Nosorožec tuponosý v ústecké zoo. Foto: archiv
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Rada města Ústí nad Labem řešila v návaznosti na nedávný úhyn nosorožce, jak naložit s významným artefaktem, kterým jsou rohy.

Jelikož se jedná o artefakt vysoce chráněného druhu zvířete, nelze s ním nakládat za úplatu a jeho pohyb podléhá zákonem stanoveným podmínkám. Radní proto souhlasili s bezúplatným převodem rohů nosorožce z majetku Zoologické zahrady Ústí nad Labem na Muzeum města Ústí nad Labem. Dojde tak k protokolárnímu předání rohů dle platné legislativy.

Zoo požádá úřad Ústeckého kraje o vydání potvrzení o výjimce ze zákazu obchodních činností pro účely vystavení exempláře bez možnosti prodeje. Muzeum zajistí náležité zabezpečení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru