Letní změny v jízdním řádu v Ústeckém kraji: Podívejte se, které vlaky jezdí jinak
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Od neděle 9. června začaly platit dílčí změny v jízdním řádu 2019. V Ústeckém kraji dochází k menším úpravám, a to u vybraných vlaků mezi Postoloprty a Libochovicemi, Kadaní-Prunéřovem a Poláky a také mezi Kadaní-Prunéřovem a Kláštercem nad Ohří.

Trať 114 Lovosice – Postoloprty

  • Vlak Os 6581 odjede z Loun o 1 minutu dříve a do Libochovic města dojede už v 6:17, aby byl zajištěn přestup na autobus. Příjezd do Libochovic bude v 6:21. U vlaku Os 6540 dojde k malé úpravě časových poloh v úseku Chotěšov p. H. – Louny, a to v důsledku křižování s upraveným vlakem 6581 ve výhybně Radonice n. O. Tato úprava je na žádost Ústeckého kraje z důvodu zajištění přestupové vazby mezi vlakem 6581 a autobusem v Libochovicích.

Trať 130 Ústí nad Labem – Klášterec nad Ohří

  • Ranní vlak Os 17605 s odjezdem z Klášterce nad Ohří v 6:04, odjede o 4 minuty dříve, tj. v 6:00, a do Kadaně-Prunéřova přijede v 6:06.

Trať 132 Kadaň-Prunéřov – Želina

  • Vlaky 17642, 17645, 17650 a 17655, které jezdí v úseku Kadaň předměstí – Poláky a zpět na objednávku města Kadaň o víkendech po ukončení provozu turistických linek, pojedou již o víkendu 2. a 3. listopadu, tj. o jeden týden dříve.
  • O víkendech od 5. října budou na této trati přidány dva páry vlaků v úseku Kadaň – Kadaň předměstí a zpět. Od 2. listopadu přibyde v tomto úseku ještě jeden pár vlaků. Nové vlaky od 5. října budou odjíždět z Kadaně předměstí ve 12:27 a 18:27, zpět z Kadaně-Prunéřova ve 12:51 a v 18:51, nový vlak od 2. listopadu bude odjíždět z Kadaně předměstí v 16:27, zpět z Kadaně-Prunéřova v 16:51. Tyto vlaky jsou na objednávku města Kadaň.

Změny v dálkové dopravě Českých drah

Hlavní novinkou letní změny jízdního řádu bude prodloužení vlaku railjet Brněnský drak z Břeclavi do Bratislavy pod novým názvem Metropolitan Slovenská strela. Provoz na Slovensku je zajištěn partnerskou společností ZSSK a vlak nabídne dodatečnou kapacitu na této vytížené trase na okraji dne. Vlak pojede z Prahy v 19:50, z Brna ve 22:24 a do Bratislavy přijede ve 23:43. Opačným směrem nabídne časné ranní spojení s odjezdem z Bratislavy v 5:10 s příjezdem do Brna v 6:35 a do Prahy v 9:07.

Další úpravy jízdních řádů od letní změny, které platí od neděle 9. června, jsou již méně významné. Většinou dochází k menším úpravám v nabídce služeb u některých spojů nebo k drobným časovým posunům. Během druhého pololetí bude pokračovat také modernizace vlakových souprav.

V červnu se rozšiřuje nabídka Českých drah také o letní sezónní vlaky. Už v noci z 31. května na 1. června poprvé v letní sezóně vyjede z Prahy do Popradu-Tater a Košic posilový noční vlak EuroNight Bohemia. Cestujícím nabízí druhé komfortní noční spojení na Slovensko včetně přepravy automobilů a motorek do Popradu, tzv. autovlak. Tento vlak bude jezdit z Prahy po celou sezónu denně až do 16. září.

Denně od 19. června do 31. srpna bude v provozu také noční rychlík Wydmy z Bohumína do polských prázdninových letovisek u Baltského moře. Vlak s polskými lůžkovými vagóny a českými rychlíkovými vozy 2. třídy odjede z Bohumína večer ve 20:12 a do stanic jako jsou Gdaňsk, Sopoty, Gdyně, Hel nebo Łeba na pobřeží Baltu přijede druhý den ráno. Opačně rychlík Wydmy odjíždí večer před 20. hodinou a do Bohumína přijede ráno před 8. hodinou. V Bohumíně lze přestoupit na vnitrostátní vlaky například do Brna, Olomouce nebo do Prahy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru