V Ústí se diskutovalo o hazardu. Město ho chce regulovat a pomoci hráčům
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Náměstek Tomáš Vlach pořádal druhou veřejnou diskuzi z cyklu plánovaných setkání v oblasti sociální politiky. Tématem byla regulace hazardu. Veřejnou diskuzi, která se uskutečnila ve středu 22. května v prostorách Informačního střediska města Ústí nad Labem, navštívili hosté z řad veřejnosti, vedení města, neziskových organizací, ale i zástupci médií a dalších subjektů.

Společně s Tomášem Vlachem hovořili k tématu pozvaní odborníci z praxe: Mgr. Zdeněk Rous, analytik Národního monitorovacího střediska pro drogy a závislosti a Mgr. Jana Švadlenová, socioterapeutka z DRUG-OUT Klubu v Ústí nad Labem. V úvodu diskuze byly představeny výstupy z analýz, výročních zpráv a monitorování dané problematiky na celostátní úrovni. Následně zazněly informace týkající se Ústí nad Labem a Ústeckého kraje.

Během diskuze byla nejčastěji řešena následující témata:

  • podíl automatů v typologii her na trhu
  • možnosti místní (obecní) regulace
  • rizika, důsledky a obecné problémy hazardního hraní
  • nejčastější typy hazardního hraní v dané cílové skupině
  • léčba patologických hráčů a její fáze
  • popis procesu při navázání spolupráce hráče s terapeutem
  • přehled služeb, které jsou klientům na místě k dispozici

Náměstek Tomáš Vlach v závěru diskuze poděkoval jak hostům, tak všem přítomným za podnětnou debatu a potvrdil, že tato problematika bude i nadále ze strany vedení města řešena. Současně pozval na následující veřejnou diskuzi, která proběhne na stejném místě dne 29. 5. 2019 od 16:30 k drogové problematice.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru