Světlo pro AIDS se v Ústí nad Labem rozsvítí i letos
Ilustrační foto: Pixabay.com
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zdravé město Ústí nad Labem se ve spolupráci se Zdravotním ústavem se sídlem v Ústí nad Labem zapojí i letos do projektu České společnosti AIDS pomoc, z. s., který nese název International AIDS Candlelight Memorial - Světlo pro AIDS.

Jeho hlavním smyslem je důraz na prevenci a boj proti onemocnění virem HIV, který je celosvětově rozšířen a jehož následkům podlehlo mnoho obětí, Česko nevyjímaje.

V neděli 19. 5. 2019 si v rámci 36. ročníku mezinárodního dne Světla pro AIDS organizace i jednotlivci po celém světě vzpomenou na přátele, příbuzné a partnery, které ztratili v souvislosti s infekcí HIV a tímto onemocněním. Jako každý rok, i letos je tento den spojen s preventivními aktivitami, které mají zvýšit povědomí o této infekci a onemocnění. Letošní ústředním tématem je zintenzivnění boje za zdraví a práva.

"Potřebujeme komplexní a dlouhodobou léčbu, pečovatelské a preventivní služby. Tyto preventivními aktivity, které mají zvýšit povědomí o této infekci HIV a onemocnění AIDS velmi vítám a jako město je podporujeme", vysvětlil Mgr. Tomáš Vlach, náměstek primátora města Ústí nad Labem.

Symbolem „Světla pro AIDS“ jsou červeně nasvícené významné objekty a dominanty. Ústí nad Labem se zapojí, stejně jako loni, nasvícením budovy Severočeského divadla, kterému patří poděkování za spolupráci a technické zajištění venkovního osvětlení. Světla se symbolicky rozsvítí ve 20.00 hodin.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru