Co nás čeká v novém týdnu? Propršené pondělí a chladný začátek května
Připravte se na mraky. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Víkend se nesl v duchu na oblaka bohatšího a na teplo chudšího počasí, kdy rtuť teploměru nepřekročila 15 °C. A zdá se, že nyní bude, alespoň na nějaký čas, přáno těm, kteří (velmi) teplé a slunné počasí neradi.

Hned na začátku nového týdne budou potěšeni milovníci chladu a dešťových kapek. Ke slovu se totiž dostane zadní strana tlakové níže se středem nad západní Ukrajinou. Prakticky po dobu všech 24 hodin bude oblačno až zataženo s tím, že od rána, přesněji od cca 8. až 9. hodiny, lze počítat s deštěm. Špatná zpráva pro špínu. Déšť se rovněž podepíše na nejvyšších odpoledních teplotách, které se vejdou do rozmezí 7 až 11 °C.

Také v úterý 30. dubna nám bude dělat společnost „záď“ zmíněné oblasti nižšího tlaku vzduchu. Co to znamená? Další uplakaný den? Ne tak úplně, srážek už popravdě mnoho nebude. Nanejvýše se objeví slabá přeháňka, především v Krušných horách, nad kterými lze očekávat nejvíce oblačnosti. Jinak povětšinou oblačno, přechodně až polojasno. Někdy k večeru/večer se postupně vyjasní, byť jen na několik hodin. Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C, ráno v minimu kolem 3 až 7 °C.

Ve středu 1. května, neb je první máj, lásky čas, bychom se správně měli líbat pod rozkvetlou třešní, bez ohledu na to, zdali jsme heterosexuálové, homosexuálové či obojživelníci (libo toho i onoho). Nuže, povětrnostní situace úplně skvostná nebude, v nevýrazném tlakovém poli se nad našimi hlavami bude dařit oblakům s tím, že nešokuje přeháňka anebo kratší deštík. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, ráno v minimu kolem 2 až 6 °C.

Ve čtvrtek 2. května k nám, těsně před tím, než se rozjede chladonosné proudění, pronikne teplejší vzduch. Nejvyšší odpolední teploty se díky tomu podívají někam k 15 až 19 °C, možná až ke 20 °C. Obloha však jasnou nebýti, protože v celé střední Evropě se přeháňkám a bouřkám dařiti. Jinými slovy i nad severozápadem Čech se budou kupit mračna. Zda to podobně jako v pátek skončí blesky a hromy, to ukáže až čas. Ráno v minimu kolem 3 až 7 °C.

Předběžný výhled na víkend:

  • 3. květen: přes den 8 až 12 °C, velká oblačnost, přeháňky
  • 4. květen: přes den 6 až 10 °C, velká oblačnost, přeháňky – nahoře na horách sněhové
  • 5. květen: přes den 6 až 10 °C, velká oblačnost, přeháňky – nahoře na horách sněhové

(soj)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru