Do Ústí přijede zvláštní Revolution Train. Víte, co se skrývá uvnitř vagonů?
Foto: REVOLUTION TRAIN
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Do vlakové stanice v Ústí nad Labem dorazí unikátní prostředek v oblasti protidrogové prevence – REVOLUTION TRAIN, který ocenil i bývalý německý ministr vnitra Thomas de Maizièr. Ve skutečném obrněném vlaku vybaveném moderními technologiemi budou návštěvníci vtaženi do 90minutového programu plného napětí.

V Ústí zastaví vlak 28. května. Vlakovou soupravu REVOLUTION TRAIN tvoří celkem šest vagonů. Vagony jsou uzpůsobeny do podoby multimediálních sálů, v nichž se v několika rovinách odehrává příběh o příčinách, vývoji a důsledcích drogové závislosti. Návštěvníci protidrogového vlaku tímto příběhem procházejí a díky možnostem interaktivních technologií se aktivně stávají jeho účastníky.

Otevírací doba

Dopolední kapacita vlaku je určena pro školy, zatímco široké veřejnosti je vyhrazena doba od 15:30 do 18 hodin (začátek poslední prohlídky). Program určený primárně pro děti od 12 do 17 let začíná každých 20 minut, ale jsou vítáni všichni, které daná problematika zajímá.

Vlakem to nekončí

Protidrogový vlak je pouhým začátkem, na který navazuje řada aktivit organizovaných ve spolupráci s Policií ČR a plánovaných inovativních projektů v podobě RT HUBu či počítačového hřiště. Vlak zavítal již do více než 110 měst v České republice, v Německu i na Slovensku, kde jej navštívilo více než 110 tisíc lidí.

VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=MRecl1U7KhQ

Fakta o vlaku

6 stříbrných obrněných vagónů skrývajících 4 kinosály, 8 interaktivních místností a v nich příběh, jak snadné je propadnout drogám a jak těžké je se závislosti zbavit.

Podpora vlaku

REVOLUTION TRAIN dlouhodobě podporuje Národní protidrogová centrála. Podporu a záštity projekt získal také od Policejního prezidenta Policie, ministra zdravotnictví ČR, hejtmanů a starostů.

Praktické tipy

Rezervace prohlídky na e-mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo na telefonu 774 724 757.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru