Dětská klinika ústecké Masarykovy nemocnice má od Kapky naděje nové přístroje a vybavení
Návštěva ústecké dětské kliniky. Zdroj foto: Krajská zdravotní, a. s.
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Novými přístroji a vybavením v hodnotě 133 561 Kč disponují zdravotníci Dětské kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. V loňském roce je zakoupil Nadační fond Kapka naděje a ve středu 24. dubna 2019 je zdravotníci slavnostně převzali z rukou zástupců nadačního fondu, kteří zároveň přivezli dětem právě hospitalizovaným na klinice dárky. Do Ústí nad Labem přijeli Vendula Pizingerová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje, jeho ředitel Jan Fischer, Stanislav Polívka, marketingový manažer společnosti HET, jež se na daru významně podílela.

Za ústeckou dětskou kliniku dar převzal přednosta Jaroslav Škvor. „Od Nadačního fondu Kapka naděje, který je již naším pravidelným donátorem, jsme pro naše pracoviště získali další nové přístroje a vybavení potřebná pro malé pacienty a zdravotníky. Štědrost dárců, jako je Kapka naděje, nám v naší péči významně napomáhá. Moc děkujeme," uvedl přednosta.

Nové přístroje a vybavení předala zdravotníkům Vendula Pizingerová, prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje. „Spolupráce Nadačního fondu Kapka naděje s nemocnicí společnosti Krajské zdravotní, v Ústí nad Labem slaví letos kulaté 10. výročí. Nadační fond Kapka naděje je hrdý na skutečnost, že za tuto dobu nakoupil přístroje a vybavení pro nemocnici za více než 3 385 000 Kč. Dnes slavnostně předáváme monitor vitálních funkcí, dva dětské kočárky, sestavu nábytku a manipulační vozík v celkové hodnotě přesahující 133 000 Kč. Doufáme, že toto vybavení zjednoduší práci lékařů a sester na oddělení a usnadní léčbu nemocným dětem," uvedla prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje.

„Počty mecenášů rok od roku klesají. Kapka naděje nám ale zůstává věrná a my zůstáváme věrni jí. Za dlouholetou spolupráci a za všechno, co nadační fond do ústecké Masarykovy nemocnice poskytl, upřímně děkuji," zdůraznil MUDr. Josef Liehne, ředitel zdravotní péče Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, který se setkání s představiteli Nadačního fondu Kapka naděje rovněž zúčastnil.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru