ŘIDIČI POZOR: Ústí zažije velké cvičení složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - V rámci 4. ročníku metodického cvičení posádek Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje „Rallye Ostrov 2017“ proběhne ve středu 31. května v areálu Policie České republiky v Božtěšicích nácvik řešení typových činností a postupů složek Integrovaného záchranného systému Ústeckého kraje ve spolupráci s ústeckou nemocnicí na téma „Mimořádná událost s hromadným postižením zdraví.“

Námět tohoto cvičení vyplývá z posledního dění v Evropě, kdy došlo k mimořádným událostem s následky hromadného postižení zdraví. „Na místě budou zasahovat téměř čtyři desítky zdravotnických záchranářů ošetřující kolem osmdesáti namaskovaných figurantů. Pozvaní hosté a kolegové záchranáři ze sousedního Německa se v rámci projektu přeshraniční spolupráce zúčastní tohoto cvičení jako pozorovatelé,“ uvedl Prokop Voleník, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje.

„Cvičení se zúčastní sedm desítek policistů Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Policisté speciální pořádkové jednotky budou zejména zajišťovat místo události a společně s psovodem se zapojí do pátrání po uprchlém pachateli. Zásahová jednotka bude na místě zasahovat proti nebezpečnému pachateli držícímu rukojmí. Úkolem dopravních policistů bude v okolí místa mimořádné události regulovat dopravu a zajišťovat hladký průjezd vozidel záchranných složek do zdravotnických zařízení. Do akce budou zapojeni rovněž policisté z týmu pro poskytování psychologické pomoci obětem trestných činů a obětem mimořádných událostí,“ upřesnila mluvčí Policie České republiky. Šárka Poláčková.

Ivo Chrástecký, tiskový mluvčí Krajské zdravotní, pod kterou spadá ústecká Masarykova nemocnice, uvedl, že všeobecně v případě mimořádné události s hromadným postižením na zdraví jsou zranění po koordinaci se záchranáři transportováni do jednotlivých nemocnic Krajské zdravotní, sdružující nemocnici nejen v Ústí, ale také v Děčíně, Teplicích, Mostě a Chomutově, které tvoří páteřní osu zdravotnických zařízení napříč Ústeckým krajem. „Nejvážnější zranění, které transportují zejména letečtí záchranáři, jsou směrována na Emergency ústecké Masarykovy nemocnice, jelikož se zde nachází traumacentrum se spádovostí pro celý Ústecký kraj. Méně vážná zranění, které nevyžadují okamžitý zákrok na specializovaném zdravotnickém pracovišti, jsou převážena do nemocnice ve spádové oblasti. Na každém příjmu v nemocnicích Krajské zdravotní, a. s., všeobecně platí, že po převzetí vyššího počtu pacientů od posádek Zdravotnické záchranné služby Ústeckého kraje zdravotnický personál roztřídí přijaté zraněné podle akutnosti ošetření, kdy po prvotním nezbytném vyšetření přichází nadále na řadu pracoviště, jako jsou operační sály, lůžka, jednotky intenzivní péče a specializovaná oddělení,“ doplnil Ivo Chrástecký.

Předpokládané ukončení nácviku řešení této události je kolem 14 hodiny odpoledne. Řidiči by měli dbát zvýšené ohleduplnosti při průjezdu ulicemi Sociální péče, Petrovická a Božtěšická. Průjezd těmito ulicemi bude koordinován a řízen dopravními policisty.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru