Seznámili se na pracovišti. Za nedlouho Marie a Mirek oslaví první rok manželství
Manželé Marie a Miroslav Mráčkovi. Foto: Grayling
Ústí nad Labem

Osek - Miroslav pochází z Oseka u Teplic, Marie je rodačka z Mělníka. Seznámili se na společném pracovišti a v srpnu minulého roku se vzali. Jejich příběh může být inspirací pro všechny nezadané, kteří už nevěří, že se lze v dnešní době seznámit jinak než na sociálních sítích.

Příběh manželů Mráčkových začal netradičním setkáním, a zřejmě málokdo by v té době hádal, že se nakonec vezmou. Jejich první setkání se totiž neslo v poněkud rozpačitém duchu. Marie měla novému kolegovi přinést svíčkovou k obědu, ta však dříve než na stole skončila na jejích bílých kalhotách. „Maruška byla v tu chvíli dost vytočená, takže seznámení neproběhlo úplně v přátelském duchu,“ vzpomíná dnes s úsměvem Miroslav na okamžik, kdy se nad rozlitou svíčkovou poznal se svou budoucí manželkou.

Kolegové z dobrovízského distribučního centra Amazonu si k sobě našli cestu až postupem času. Pomyslná jiskra přeskočila na firemním večírku, ze kterého nakonec odešli už jako pár. „Povídali jsme si, tancovali jsme, a velmi jsme si rozuměli. A od té doby už jsme stále spolu,“ doplňuje Miroslav. Po třech letech vztahu uspořádali veselku na Kokoříně a letos v létě oslaví první výročí manželství.

Práci u stejného zaměstnavatele berou podle svých slov jako výhodu. Mohou si díky tomu společně naplánovat směny, i dny volna, aby se mohli věnovat jeden druhému. „Určitě je to pro mě benefit, protože máme stejný režim. Nedovedu si představit, že by to bylo v této chvíli jinak,“ říká Marie.

Vztahy na pracovišti musí mít svá pravidla

Seznámení na pracovišti je zajímavým fenoménem dnešní uspěchané doby. Jak podotýká psychoterapeutka MUDr. Alena Večeřová, ani dnes v digitálním věku a době sociálních sítí to není ničím neobvyklým: „Je snadné se zamilovat do někoho, s kým trávíme čas, jsme spolu na pracovišti, potkáváme se v kuchyňce. V pracovním prostředí ukazujeme svou schopnost spolupráce. Máme jeden pro druhého porozumění, protože máme dokonalou znalost toho, v čem druhý pracuje a známe jeho realitu.“

Mezi rizika vztahů vzniklých na pracovišti však patří především zevšednění, žárlivost a rivalita. „Pravdou je, že pokud spolu mají milenci pracovat i bydlet, měli by striktně oddělovat věci pracovní od vztahu a nepřenášet například napětí z tlaku na splnění pracovních úkolů do domácnosti,“ pokračuje Alena Večeřová.

„Pokud se tedy chceme zamilovat na pracovišti, měli bychom se připravit i na variantu, že jeden z dvojice bude muset časem přejít na jiné pracoviště, nebo alespoň na jiné oddělení, atmosféru ve vztahu to obvykle uvolní,“ uzavírá doporučení psychoterapeutka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru