Pohádky, sokolnice, hry pro děti. Zoopark zakončí hlavní část sezony rodinným Dnem zvířat
Podzimní Den zvířat se vrací! Kromě spousty atrakcí, her a soutěží nebude chybět ani maskot zooparku Maio. Foto: Helena Hubáčková
Co se chystá

Chomutov - Pohádky, sokolnice, hry pro děti. A taky poslední letošní možnost projet se Zoovláčkem Amálkou a Safari Expresem. Zoopark Chomutov zve rodiny ze širokého okolí na oslavu Dne zvířat, která pravidelně završuje hlavní návštěvnickou sezonu. Koná se první říjnovou sobotu (2. října).

V loňském roce se akce nemohla uskutečnit kvůli protiepidemickým opatřením, letos už si ji zoopark ujít nenechal. „Každý rok to byla jedna z nejnavštěvovanějších akcí v sezóně, maximálně oblíbená mezi rodinami s dětmi. Proto jsme rádi, že se můžeme k této tradici znovu vrátit,“ těší se na plný areál Věra Fryčová, ředitelka zooparku.

Oficiální program je naplánován od 14 do 17 hodin. V areálu bude několik stanovišť, u nichž se děti i dospělí budou moci zabavit nebo se něco zajímavého dozvědět. „U správní budovy budou skauti se soutěžemi pro děti, na terase u plameňáků postaví své dalekohledy místní Astronomická společnost, v dětské zoo bude pro všechny hrát a zpívat hudební divadlo Hnedle Vedle,“ jmenuje některé zastávky pracovník marketingu František Kremer.

A není to zdaleka všechno. Ušlechtilou krásu dravých ptáků předvede sokolnice Rozárka, svůj stánek budou mít v areálu také zástupci CHKO České středohoří a nebudou chybět ani oblíbené dětské atrakce jako je malování na obličej nebo skákací hrad. A mezi vším a všemi bude pobíhat a poskakovat rozverný maskot Maio.
Další doprovodnou akcí je nabídka recyklační společnosti Elektrowin, která bude od 9 hodin u obou bran do areálu vybírat vysloužilé spotřebiče. Za prvních sto odevzdaných spotřebičů daruje návštěvníkům dětskou vstupenku.

Návštěvníci budou mít rovněž poslední možnost užít si některé z atrakcí, které zoopark běžně nabízí během hlavní sezony. Naposledy budou moci nasednout do Expresu, aby je provezl areálem Eurosafari, derniéru bude mít v sobotu také dětmi oblíbený Zoovláček Amálka. Sobotou skončí také komentovaná krmení. Ta budou na Den zvířat probíhat v obvyklých časech. „Komentování u tuleňů tak začíná už v 11 hodin u makaků ve 13 hodin,“ doplňuje ředitelka.

Mezinárodní den zvířat se po celém světě připomíná 4. října, tedy na svátek Sv. Františka z Assisi, patrona zvířat a ochránců přírody. Zoopark se k jeho oslavě připojil již před mnoha lety právě akcí pro rodiny. Společně se Dnem Dětí či Dnem Země jde o jednu z největších akcí v kalendáři zooparku.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru