Kam vyrazit během svátku? Zámek Stekník zve na speciální prohlídky věnované svatému Václavovi
Zámek Stekník
Co se chystá

Stekník - V den státního svátku – svátku české státnosti a sv. Václava 28. září budou návštěvníci v rámci prohlídky interiérů na zámku Stekník seznámeni také s příběhem našeho zemského patrona.

V prostoru zámecké kaple se nachází jeho vyobrazení na velkém barokním plátně od významného malíře Ignáce Raaba (1715 -1787). Svatý Václav, je zde vyobrazen s Paladiem země české. Tomu se tradičně připisuje zvláštní ochranná moc nad Českými zeměmi. Jedná se o kovový reliéf Madony s dítětem (19x13,5 cm) uchovávaný dnes ve staroboleslavském poutním chrámu Nanebevzetí Panny Marie. Svatý Václav ho, podle legendy, dostal od své babičky svaté Ludmily.

Povídání o svatém Václavu a Paladiu země české si můžete přijít poslechnout každou hodinu. Prohlídky budou probíhat od 10 do 16.30 hodin.

Ceny vstupného

Plné vstupné 120 Kč, senior, mládež do 25 let, ZTP, ZTP/P 100 Kč, děti do 18 let 60 Kč, děti do 6 let zdarma.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru