PTÁTE SE: Bude letos Lázeňská v Teplicích, když skončí nouzový stav?
Loňské zahájení lázeňské sezony. Foto: archiv / Karel Horký
Co se chystá

Teplice – Nouzový stav v České republice má podle posledního rozhodnutí poslanců skončit 17. května. Bude potom možné pořádat slavnostní zahájení lázeňské sezony, když podle nynějšího krizového zákona skončí většina omezení? Naše zpravodajské servery dostaly několik takových dotazů.

Hromadné akce pravděpodobně nebudou možné celé léto. Záležet bude na aktuální epidemiologické situaci. Zatím to vypadá, že akce s maximem dvou stovek návštěvníků se možná budou moci během prázdnin odehrávat. S Lázeňskou ale již nelze počítat v žádném případě. Akce byla plánována na víkend 30. a 31. května 2020.

Rada města Teplic na svém jednání už v pátek 3. dubna 2020, které probíhalo online, rozhodla z důvodu vyhlášení nouzového stavu na území České republiky kvůli pandemii covid-19 a vzhledem k očekávanému vývoji o tom, že Slavnostní zahájení 866. lázeňské sezony se nebude v letošním roce konat.

Lázeňská není jedinou velkou akcí v nejbližší době, která byla zrušená. V Litvínově se v pátek nekonají Valdštejnské slavnosti, město Chomutov zase ve středu oznámilo, že ruší Chomutovské slavnosti 23. a 24. května.

Omezení na letní akce budou po skončení nouzového stavu pravděpodobně v gesci Ministerstva zdravotnictví, jemuž se na míru připravuje nový zákon, který by mu to umožňoval a neodporoval současnému českému právnímu řádu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru