Tipy na víkend! Podívejte se do dob pohádky S čerty nejsou žerty i s velkolepou bitvou
Josefínské slavnosti v Terezíně. Foto: www.josefinske-slavnosti.eu
Co se chystá

Ústecký kraj - Také tento víkend se budou konat různé regionální, kulturní, či sportovní akce. My jsme se zaměřili na ty, které byste si neměli nechat ujít.

Co dělat v sobotu 5. října?

V rámci světového dne zvířat mají nachystány zoologické zahrady v Ústeckém kraji různé doprovodné akce. Tak vezměte své ratolesti a zajeďte se podívat za zvířaty. Psali jsme například zde.

Za návštěvu bude v sobotu 5. října určitě stát zámek Krásný Dvůr na Podbořansku. Možná už z dálky ucítíte vůni jablek, jelikož toto ovoce zde bude mít svůj den. Místní zámek láká na IX. ročník podzimních slavností úrody a to nejen jablek. Poznáte tu několik jablečných odrůd, bude se soutěžit o nejlepší jablečný produkt a další soutěže. Nachystána jsou pohádková představení divadla V Boudě a Jitřenka a předvedou se děti ze ZUŠ Žatec a ZŠ Krásný Dvůr. Přítomen bude sokolník Pavel, kejklíř Lukáš, chybět nebude oblíbený jarmark, který nově doplní kreativní kadeřnický salon. V rámci Světového dne pro duševní zdraví se akce zúčastní se svým stánkem i Psychiatrická léčebna Petrohrad, p. o. Klienti léčebny opět vyrobili ceny do soutěží. Po celý den vás budou provázet koncerty kapel Nerez se zpěvačkou Lucií Šoralovou, Copacaband, Yellow Sisters či Mateřská.com. Akce se koná od 10 do 17 hodin, vstupné je 90 Kč, snížené vstupné 60 Kč, děti do 6 let mají vstup zdarma. O akci jsme psali zde.

Lounsko ještě láká v sobotu na Medovinobraní. Od 12 hodin můžete na zámku Pátek nad Ohří ochutnávat medovinu, sutěžit o medovinu roku. Přitom vám zahraje dobová hudba Consort Helveticus, šerme předvede Okořská garda, přítomen bude i kat, alchymista, kouzelník, hadí mág Cave a těšit se můžete i na tržiště.

V Mostě můžete zajít na III. farmářské slavnosti či na Svátek seniorů. Trhy se otevřou v 8. hodin a ponesou se v jablečném duchu. K dostání budou samozřejmě i další výpěstky a komodity. Nákupy Vám zpříjemní maďarský gulášek či chrámecký burčák nebo ochutnávka regionálních potravin. Svátek seniorů bude od 9 hodin. Zahraje kapela Stará Sešlost. Nebudou chybět vystoupení seniorských klubů z Mostu a Litvínova. Představí se též žáci ZUŠ Gassmanna. Zlatým hřebem bude vystoupení mosteckého rodáka Vládi Hrona od 12 hod. K dispozici bude káva zdarma.

V Ústí nad Labem si nenechte ujít v sobotu od 19 hodin Festival ÚSTÍ LIVE! 2019 - SKLAP, HECTIC, ŽYHADLOO. Třetí ročník hudebního projektu ÚSTÍ LIVE! vám tentokrát nabídne přehlídku rockových kapel SKLAP, HECTIC, ŽYHADLOO a BLACK SABÁKA. Akce se koná jako tradičně v ústeckém MarVaKLUBU, Keplerova 800/56, 400 07 Ústí nad Labem. Vstupné 100 korun.

Za návštěvu budou také Josefínské slavnosti 2019, které se uskuteční 5. října v Terezíně. Jsou to tradiční oslavy města, které jsou zaměřené i na jeho historii. Město Terezín zve na přesun v čase do období, které znáte z pohádky S čerty nejsou žerty. Pokud máte rádi vojenské přehlídky, pak jsou tyto slavnosti to pravé ořechové pro vás. Kromě nich se můžete těšit i na ukázky vojenského výcviku, velkolepou denní bitvu a fascinující noční bitvu a také na pestrý doprovodný program i rozličné ukázky a představení. Slavnosti se uskuteční od 10 do 20 hodin a vstupné je zdarma.

Na koláče a jitrnice, maškary a taškařice zve město Bílina do Galerie Pod Věží. Zde se v sobotu od 13 hodin uskutečni první novodobý masopustní průvod a taškařice. K poslechu zahraje staročeská muzika.

Chcete-li si zasportovat, můžete se s v sobotu zúčastnit žateckého Hopman Aquatlonu, závodu pro širokou veřejnost, který tvoří plavání a běh na dráze. Plavecká část odstartuje v 10 hodin v bazénu Obchodní akademie, běžecká pak od 13 hodin na stadionu Mládí.

Také ve Spořicích na Chomutovsku může být čas věnován sportu. Od 9 hodin zde probíhá 7. ročník silničního běhu Spořická šestka 2019, 3. ročník Spořického půlmaratonu 2019 a 2. ročník Spořického dálkového pochodu 2019.

Kam v neděli:

Zajděte na skvělý rock legendární rockové kapely. Pecky od Led Zepplin zazní neuvěřitelně věrně v podání Led Zeppelin Tribute band – Zepelinians v neděli 6. října od 19 hodin v Městském divadle v Žatci. Více se dozvíte v našem článku zde.


  • Pořádáte zajímavou víkendovou akci a chcete, aby o ní věděli i naši čtenáři? Napište nám o ní na mail: olga.markuzziová@e-deníky.cz

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru