Brná - Stejně jako loni, i letos bude nadační fond Plamínek pomáhat během. Na sobotu 30. Dubna uspořádal v cyklokempu Loděnice v Brné 2. Charitativní běh, který proběhne společně s pálením, kdy si budou běžci moci po sportu opéct na ohni buřta.

Ilustrační foto: Petr Sochůrek

Martina Prachařová z Nadačního fondu Plamínek Naděje uvedla, že celý výtěžek z letošního charitativního běhu půjde na desetiletého Adámka z Třebenic, který trpí od narození nejtěžší formou dětské mozkové obrny. „Chlapec je postižený na horní i dolní končetiny a s okolím se dorozumívá pomocí iPadu. Rodina by mu ráda pořídila terapeutickou židli v hodnotě 60 tisíc Kč," řekla Martina Prachařová.

Běžci si to ve prospěch desetiletého chlapce rozdají na labské cyklostezce na třech tratích. Na všechny závody začíná registrace ve 12.00 hodin. Rodinný běh se poběží na trati dlouhé jeden kilometr a startuje ve 14.30 hodin. Po doběhnutí účastníků rodinného běhu je přichystán start závodu na pět a deset kilometrů. Startovné je dobrovolné. Na vítěze závodů čeká řada odměn.

Po skončení 2. Charitativního běhu v cyklokempu Loděnice proběhne pálení čarodějnic. K zakoupení bude buřtík na opečení včetně chleba a hořčice. Pro děti bude připraven během odpoledne skákací hrad a drobné soutěže o sladkosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru