Valtířov – Podívat se, jak za druhé světové války bránili českoslovenští vojáci svou zemi před nacistickými vojsky, se mohou dnes (8. května) na Den vítězství podívat milovníci vojenské historie. Řopík, jak se říkalo opevnění, se návštěvníkům otevře od 13.00 do 17.00 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Kromě prostor bunkru řopík vzor 37 si mohou návštěvníci prohlédnout dobové střelné zbraně a vybavení opevnění. Veškeré zbraně jsou dochované z 2. světové války. Lehké opevnění ve Valtířově tvořilo za druhé světové války s dalšími bunkry mezi Ústím a Děčínem linii opevnění, která měla za úkol zamezit postupu nacistických vojsk z Německa přes Krušné hory do tehdejšího Československa. (Reportáž z muzea najdete zde.)

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru