Ilustrační snímek. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Kostelní náměstí – Centrum Ústí nad Labem a spodní část městské části Střekov zaplní v sobotu 25. května 2024 běžci. Krajská metropole Ústeckého kraje v rámci třinácté sezóny přivítá městský běžecký závod RunTour.

Na tratích od 500 metrů až 10 kilometrů se proběhne přes tisíc registrovaných běžců z různých koutů České republiky, ale i například ze sousedního Slovenska. Startuje se vždy z Kostelního náměstí a hlavní závody na 5 a 10 kilometrů vedou přes Benešův most na střekovské nábřeží až pod hrad Střekov. Závod RunTour myslí i na charitu, kdy z každého startovného putuje 50 Kč na Nadaci Leontýnka. Ve startovním poli jsou tak k vidění i nevidomí běžci s průvodci.

Jelikož jde o městský závod, neobejde se bez dočasných uzavírek. Od pátku 24. května 2024 od 8.00 hodin budou uzavřeny pro motoristy ulice Vojtěšská, U Kostela, Fabiána Pulíře, Bílinská (v úseku Mírové Náměstí - Kostelní náměstí) a prostor u kostela Nanebevzetí panny Marie a OC Fórum. V sobotu 25. května musí motoristé a cestující hromadnou dopravou počítat od 10.00 do 17.00 hodin s dopravním omezením v ulicích Malá hradební, U Nádraží, Předmostí, most. E. Beneše, Národního odboje, Děčínská, Železničářská, Litoměřická, Střekovské nábřeží, Varšavská, Hviezdoslavova, Raisova, Těšínská, Pionýrů, Na Pile, Třebízského, Tomáše ze Štítného, Sukova, Mánesova, U Stanice, Kozinova, Žukovova, Kramoly, Rybářská. Zeyerova.

Objízdná trasa na střekovské straně bude vedena ulicemi Karla IV, Kojetická, Poslední Cesta, Nová, Mariánský most. Nebo Karla IV, Žukovova, Děčínská, Mariánský most. Na ústecké straně ulicemi Předmostí, Přístavní, Bílinská, U Trati. Pro autobusy a MHD ulicemi Předmostí, Přístavní, Bílinská, Malá Hradební, Revoluční a Mírové náměstí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru