Probíhající rekonstrukce havarijního stavu stropu šachty parního tepelného napaječe Kočkov. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Minimálně až do konce měsíce listopadu zůstane pro veškerou dopravu neprůjezdná dolní část Bělehradské ulice. Motoristům se měla přitom otevřít již počátkem měsíce září.

Důvodem uzavření silnice je od července probíhající rekonstrukce havarijního stavu stropu šachty, kterou prochází parní tepelný napaječ Kočkov. „Bohužel během demontážních prací stávajícího stropu šachty se ukázalo, že v havarijním stavu (což nebylo z předchozí vizuální kontroly patrné), jsou i stěny šachty. Nový strop tak nebylo možné na ně položit. Musel se tudíž změnit celý projekt. To znamenalo zpracovat novou projektovou dokumentaci a statický výpočet pro kompletní rekonstrukci šachty, a to zejména ve vztahu k jejímu umístění uprostřed frekventované ulice. Postup prací dle nově zpracované projektové dokumentace se právě nyní realizuje. V 30. týdnu proběhlo lití betonu do vybudovaného bednění a v tuto chvíli je nutná technologická přestávka ve vztahu k době zrání nového betonu. Následně bude položen nový strop. Smluvně je se zhotovitelem ošetřeno ukončení realizace a kompletní zprůjezdnění ulice Bělehradská nejpozději do 30.11. 2023,“ uvedl pro e-ústí.cz Ota Schnepp, regionální manažer komunikace a mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru