Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality řeší další případ podvodu na internetu. Poškozená 44letá žena si na internetovém portálu chtěla koupit plesové šaty.

Neznámý pachatel jí z emailových adres zaslal pokyny k platbě s potvrzením odkazů. Jejich prostřednictvím mu ovšem dala přístup do svého internetového bankovnictví a to hned ve dvou případech za sebou. U prvního případu nákupu šatů se ihned odhlásila, ovšem při druhém kontaktu prodeje bundy, tak učinila opětovně.

"Probuzení kolem třetí hodiny ráno pro poškozenou ale nebylo šťastné, neboť jí z banky přišla zpráva o změně bankovního limitu a odčerpání 109 500 korun," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru