Ilustrační foto: Policie ČR
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Policejní komisař zahájil trestní stíhání 35letého muže pro trestný čin Organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Obviněný byl 9. října v dopoledních hodinách při dopravní kontrole na dálnici D8 ve směru na Německo zastaven hlídkou dálniční policie.

Při kontrole jeho vozidla Iveco Daily s mezinárodní poznávací značkou D policisté v nákladovém prostoru nalezli 25 Syřanů. Řidič byl na místě zadržen a převezen do policejní cely. Převážení migranti byli zajištěni.

"Policejní komisař podal návrh na vzetí obviněného muže do vazby, který soudce akceptoval a obviněný byl eskortován do vazební věznice. V případě prokázání viny před soudem obviněnému hrozí trest odnětí svobody až do výše 8 let," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru