Na dopravním hřišti se konal Den bez úrazu, děti měly možnost seznámit se s prací záchranných složek
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zdravé město Ústí nad Labem se stejně jako v uplynulých letech zapojí k dnes již tradiční mezinárodní akci Evropský týden mobility, která každoročně probíhá ve dnech 16. – 22. září 2022. V rámci této akce se v pátek 16. 9. 2022 konal na dopravním hřišti Městské policie v Krásném Březně „Den bez úrazu“.

Program celého dne byl zaměřen na protiúrazovou prevenci. Děti se seznámily s činností Integrovaného záchranného systému. Setkaly se strážníky Městské policie a připraveny pro ně byly ukázky činnosti Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, záchranářů ze střední zdravotnické školy, Zdravotní záchranné služby a Státního zdravotního ústavu. Akce se zúčastnilo na 160 dětí, žáků prvního stupně základních škol. Celou akci zahájil garant projektu zdravé město, náměstek primátora Tomáš Vlach.

Všechny účastníky přijel také pozdravit primátor Statutárního města Ústí nad Labem Petr Nedvědický: „Chtěl bych vám všem popřát příjemný a hlavně poučný den na tomto dopravním hřišti. Doufám, že takových dní bez úrazu bude v našem městě co nejvíce. Díky strážníkům a všem účastníkům dnešní akce, že se jí pravidelně účastníte a pomáháte tak s nesmírně důležitou prevencí,“ uvedl.

Na závěr celého dne byla uspořádána ukázka výcviku služebních psů kynologické služby Městské policie Ústí nad Labem. Vzhledem k tomu, že celé akci přálo počasí a děti si mohly osahat veškerou přítomnou techniku, byla celá akce všemi zúčastněnými hodnocena velmi kladně.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru