Na severu Čech vyrábějí čelní skla do veleúspěšného Volva XC40
Foto: AGC
Ústí nad Labem

Chudeřice - Jako vůbec první auto značky Volvo získalo v roce 2018 titul Evropské auto roku a je to první městské SUV v historii značky – Volvo XC40. Auto má i českou stopu. Již delší dobu dodává pro tento veleúspěšný vůz, který je třetím nejprodávanějším modelem švédské firmy, boční skla chudeřická AGC Automotive Czech. Nově český výrobce díky stamilionové investici do moderní linky v nedávné době dodává také čelní skla.

Luděk Steklý, člen představenstva AGC Automotive Czech: „Jde vůbec o první čelní sklo, které z Chudeřic dodáváme pro švédskou automobilku Volvo, která je pro mnoho lidí symbolem bezpečnosti a kvality. Jsem rád, že i my v AGC Automotive Czech můžeme přispět k posílení kvality tohoto automobilu.

Chudeřický výrobce autoskel, který patří do největší světové sklářské skupiny AGC, již několik let do úspěšného modelu severské automobilky dodává boční skla. Díky investici v minulých letech, která přesáhla 600 milionů korun, AGC Automotive Czech významně rozšířila své možnosti ve výrobě čelních skel. „Díky této investici jsme pro automobilky významně rozšířili nabídku i technologii čelních autoskel, které se svou plochou k celkovému rozměru vozu stávají stále důležitější pro instalaci pokročilých prvků konektivy a autonomního řízení,“ doplňuje Luděk Steklý.

Švédská automobilka letos změnila vzhled svého nejmenšího SUV modelu, který je nyní modernější a má stejný design přední masky jako elektrický model C40 Recharge. Nejdostupnější Volvo se na českém trhu začalo prodávat na podzim 2017 a v hned v následujícím roce získalo titul Evropské auto roku.

Závod v Chudeřicích společnosti AGC Automotive Czech patří mezi největší a nejkomplexnější evropské výrobce autoskel a je největším závodem na výrobu autoskel skupiny AGC. Dodává automobilová skla všem velkým evropským automobilkám. V Chudeřicích na Teplicku zaměstnává kolem 1750 lidí. Firma patří do skupiny AGC, která je největším světovým výrobcem plochého skla.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru