OBRAZEM: Zámek Poláky navštívily o sobotních slavnostech stovky lidí
Foto: Jitka Fárová
Zajímavosti

Poláky – Na zámku Poláky se v sobotu 14. května konaly Zámecké slavnosti. K této příležitosti majitel výjimečně zpřístupnil zámek veřejnosti.

V rámci slavností vystoupil šermířský spolek Lammer z Mostu. Kromě hraných scének a ukázek šermířského výcviku byly k vidění i kostýmy a zbraně. Ty si návštěvníci mohli sami vyzkoušet a nebo dokonce se utkat i se samotným šermířem.

Celý den před zraky návštěvníků vytvářeli svá díla i mistři řezbáři.

V každou celou hodinu si mohli zájemci při komentované prohlídce prohlédnout interiéry zámku, které jinak zůstávají pro veřejnost uzavřené. „Přišlo 350 lidí a byl jsem velmi spokojený, protože lidé měli velký zájem o zámek a zajímali se o tu architekturu a také o budoucnost zámku,“ řekl majitel zámku Miloš Dempír.

Zámek sloužil do roku 1988 státnímu statku, poté byl až do roku 2020 opuštěn a chátral. Nyní prochází dlouhodobou rekonstrukcí. V poslední době nechal majitel zámku opravit část střechy budovy, okna a také se pracuje na obnově fasády.

Další společenská akce se bude konat 18.-19. června, a to Divadlo na zámku.

foto

1605polaky

1605polaky2

1605polaky3

1605polaky4

1605polaky5

1605polaky7

1605polaky8

1605polaky9

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru