Při procházkách kolem jezera si můžete prohlédnout nové informační tabule. Co na nich najdete?
Zdroj: www.pku.cz
Zajímavosti

Ústecko - Při procházkách kolem jezera Milada u Ústí nad Labem si nově můžete přečíst informace o obcích, které v této oblasti ustoupily těžbě hnědého uhlí. Magistrát města zde nechal vytvořit velké informační tabule s fotografiemi a informacemi o místech, odkud lidé museli odejít.

Historie informačních cedulí na Miladě začala v roce 2016, kdy vznikl projekt Milada – bezpečně a bez bloudění, na kterém se společně s městem podílel Palivový kombinát Ústí a Dobrovolný svazek obcí Jezero Milada.

3010miladakz2

Zdroj: www.pku.cz

Do této spolupráce vstoupilo i Muzeum města Ústí nad Labem, které zpracovalo texty o zaniklých obcích a doplnilo je o dobové fotografie. Na stránkách muzea mohou také turisté najít doplňující informace o zatopených obcích, a to jednoduše pomocí QR kódů nacházejících se na všech informačních tabulích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru