Na jezeře Milada jsou nové informační tabule. Připomínají osudy zaniklých obcí
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Aktualizované informační cedule mohou turisté potkat v okolí jezera Milada. Jejich cílem je seznámit návštěvníky poutavou formou s místní historií.

Tuchomyšl, Vyklice, Zalužany, Lochočice a Hrbovice. O těchto pěti zaniklých obcích se nově mohou dozvědět zajímavé informace výletníci na Miladě. Město tím chce podpořit rozvíjející se turistickou a rekreační oblast. „Snažíme se každý rok otevřít minimálně dvě naučné stezky k podpoře turistiky ve městě a jeho blízkém okolí. Podařilo se to i letos. Po stezce Bertiným údolím je pro zájemce o historii k dispozici i tato obnovená naučná stezka o zatopených obcích,“ sdělil náměstek primátora Tomáš Vlach.

Historie informačních cedulí na Miladě se datuje od roku 2016, kdy vznikl projekt Milada – bezpečně a bez bloudění, na kterém se společně s městem podílel Palivový kombinát Ústí a Dobrovolný svazek obcí Jezero Milada. Do této spolupráce se připojilo i Muzeum města Ústí nad Labem, které zpracovalo texty o zaniklých obcích a doplnilo je o dobové fotografie. Na stránkách muzea mohou také turisté najít doplňující informace o zatopených obcích, a to jednoduše pomocí QR kódů nacházejících se na všech informačních tabulích.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru