Ústeckou chloubu hoteliérství v osmdesátých letech již nezdobí název Vladimir
Dnes již, alespoň podle názvu, bývalý Hotel Vladimír. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Nápis HOTEL VLADIMIR bude marně hledat každý, kdo zamíří svůj zrak na střechu stavby z osmdesátých let minulého století na rohu ulic Masarykova a Winstona Churchilla v Ústí nad Labem. Plášť hotelu nově totiž zdobí jen světelné poutače s nápisem Comfort Hotel.

„Název jsme změnili od začátku měsíce června, kdy se hotel stal součástí řetězce nesoucí stejnojmenný název Comfort Hotel,“ vysvětlila recepční hotelu, proč došlo k odstranění původního jména.

Hotel Vladimir převzala loni v květnu společnost CPI Hotels, která spravuje nedaleký Clarion Congress Hotel na Špitálském náměstí. „To stále zůstává, oba hotely vzájemně spolupracují,“ ujistila recepční.

Bývalý Hotel Vladimir, dnes Comfort Hotel, v současné době nabízí k ubytování dvaašedesát zrekonstruovaných standardních pokojů a dvacet čtyři pokojů v tarifní zóně Economy (nezrekonstruovaných). Teplá kuchyně je již minulostí. „Zde děláme pouze snídaně. V případě zájmu jsme ovšem schopni návštěvníkovy dovést oběd i večeři z nedalekého Clarionu. Jinak návštěvníci přechází na jídlo do tamní restaurace. Možnost je si u nás objednat i společenské akce jako jsou například plesy nebo jsme tady měli nedávno svatbu,“ doplnila ke službám recepční. 

Z HISTORIE 

V listopadu roku 1986 byla podle projektu architektů Rudolfa Bergra a Zdeňka Havlíka dokončena stavba Hotelu Vladimir, nazvaného podle „družebního" města v Rusku. Kapacita hotelu byla 192 lůžek. Hotel s osmi nadzemními podlažími, vyhlídkovou kavárnou a salonkem patřil v té době k chloubě hoteliérství v tehdejším Československu. Interiéry hotelu zdobily umělecká díla výtvarníků A. Procházky, J. Novosada, M. Žofky, M. Bílka a ústeckého řezbáře Čumpelíka. Před hotelem stojí na pětimetrovém podstavci 3,6 metru vysoká socha ženy vítající sovětské tanky, jako symbol tehdejší družby. Autorem návrhu je sochař Václav Kyselka z Teplic. Žena měla být údajně původně nahá, na doporučení stranických orgánů musel ovšem sochař postavu přiodít do teplákového úboru. 

Zdroj: Dějiny města Ústí nad Labem

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru