Klinika anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny má nového přednostu
doc. MUDr. Marek Nalos, Ph.D., FCICM, EDIC a ředitel Masarykovy nemocnice MUDr. Aleš Chodacki. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Od 1. září 2023 je jmenován přednostou Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z. (KAPIM) doc. MUDr. Marek Nalos, Ph.D., FCICM, EDIC. Specialista s bohatými znalostmi a praktickými zkušenostmi z fakultní nemocnice a ze zahraničí povede největší oddělení v rámci nemocnic Krajské zdravotní, a.s.

„Těším se na tu výzvu a doufám, že Krajské zdravotní a Masarykově nemocnici přinesu to nejlepší, co bude v mých silách, že dáme dohromady dobrý kolektiv a zajistíme kvalitní péči o pacienty. Samozřejmě bych rád navázal dobrou spolupráci s kolegy z ostatních klinik a oddělení v nemocnici,“ přeje si při svém nástupu do čela KAPIM doc. MUDr. Marek Nalos, Ph.D., FCICM, EDIC.

Doktor Nalos pracoval dvacet let v Austrálii. Působil jako senior konzultant na jednotkách intenzivní péče a perioperativní medicíny v řadě nemocnic v Sydney a ve státě Nový Jižní Wales. Vystudoval Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni v roce 1995. Byl výzkumným pracovníkem na univerzitě Kuopio ve Finsku v letech 1995-96 a na univerzitě v německém Ulmu od roku 2000 do roku 2002. V období let 1996-2000 pracoval na I. Interní klinice a na Klinice anesteziologie a resuscitace Fakultní nemocnice Plzeň. Je držitelem titulů Ph.D. a docent v oboru Intenzivní péče na Lékařské fakultě Univerzity Karlovy v České republice a je klinickým docentem na Australské národní univerzitě v Canbeře. Zajímá se o echokardiografii v kritické péči, ultrazvuk plic, telemedicínu, o patofyziologii sepse, imunitní funkce a metabolizmus u kriticky nemocných. Je autorem a spoluautorem více než 70 článků v recenzovaných zahraničních publikacích.

„Jsem velice rád, že jsme do našeho zdravotnického zařízení získali takovou kapacitu a odborníka. Pana přednostu čekají velké úkoly, protože jsme před dokončením výstavby nového pavilonu, kde bude fungovat i KAPIM, a s tím je spojené stěhování a rozjezd kliniky v nových prostorách. Doufám, že nás také obohatí o své zkušenosti týkající se provozu oddělení,“ uvedl ředitel Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem MUDr. Aleš Chodacki.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru