Kvalitní deky pomohou v nemocnici v péči o miniděti
Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Zdravotníci Neonatologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem (FZS UJEP a MNUL) převzali dar od spolku Ústecké Miniděti. Kvalitní deky zvýší komfort při péči o předčasně narozené děti, o něž se specialisté na pracovišti v ústecké nemocnici starají.

„Předáváme tentokrát 110 dětských dek, které náš spolek nakoupil za částku 6300 Kč. Sestřičky, členové a příznivci sdružení pak na deky našili logo Ústeckých Minidětí, z.s. Deky na neonatologické klinice využijí u předčasně narozených dětí v inkubátorech a na jednotce intermediární péče,“ sdělila předsedkyně spolku Ústecké Miniděti, z.s., Mgr. Bc. Jana Jelínková.

Spolek Ústecké Miniděti, z.s. je u Krajského soudu v Ústí nad Labem zapsán od října 2017. Již předtím ale při pořádání akcí pro děti, které přišly na svět předčasně, spolek s neonatology z ústecké kliniky spolupracoval.

Za kliniku dar převzal MUDr. Ing. Martin Pánek. „Za Neonatologickou kliniku bych chtěl poděkovat spolku Ústecké Miniděti, z.s., se kterými spolupracujeme již několik let. Za tu dobu byly díky tomu pořízeny například polohovací pomůcky, křesla pro rodiče na klokánkování a další věci, které přispějí k většímu komfortu jak pro děti tak rodiče hospitalizovaných dětí. Dnes jsme tak získali, díky iniciativě spolku, deky pro ty nejmenší. Věříme, že tento počin není posledním a naše dobrá spolupráce bude i nadále pokračovat,“ uvedl lékař.

Neonatologická klinika FZS UJEP a MNUL je spolu s Gynekologickou klinikou FZS UJEP a MNUL součástí ústeckého perinatologického centra. Zdravotníci zde každoročně hospitalizují zhruba 150 dětí na jednotce intenzivní nebo intermediární péče. Nejčastějším důvodem je jejich předčasný příchod na svět, který s sebou může nést různé zdravotní komplikace. V České republice je 12 perinatologických center poskytujících novorozencům vysoce specializovanou péči. Perinatologické centrum má Krajská zdravotní, a.s., také v Nemocnici Most, o.z. Jeho součástmi jsou tamní dětské a dorostové oddělení, a gynekologicko-porodnické oddělení.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru