Ústí nad Labem již posedmé dějištěm Festupu, jediného startupového festivalu v kraji
Festup v Ústí nad Labem. Foto: Jitka Fárová
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 20. října proběhl v prostorách Inovačního centra Ústeckého kraje již sedmý ročník festivalu startupů Festup. Festival návštěvníkům nabídl inspirativní příběhy podnikatelů z kraje, interaktivní workshopy, bezplatné konzultace s experty z různých oblastí a atraktivní doprovodný program.



Festival sklidil obrovský úspěch. Zúčastnili se jej nejen začínající podnikatelé a mladí nadšenci do podnikání, ale i více než sto žáků regionálních škol. Akci přišli osobně podpořit také hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a rektor ústecké Univerzity Jana Evangelisty Purkyně Martin Balej.

2310festup3

Festival zahájil hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Foto: Jitka Fárová

„Festup je hlavně pro mladou generaci a její budoucnost. Nabízí nový pohled na podnikatelskou i inovační oblast a motivuje mladé lidi k realizaci vlastních snů a přání. Chceme, aby nám absolventi škol zůstávali v kraji, protože náš region jim má co nabídnout. Věřím, že Festup je jednou z možností, jak toho docílit,“ uvedl při slavnostním zahájení hejtman Jan Schiller.

2310festup2

Inovační centrum Ústeckého kraje bylo zaplněné do posledního místa. Foto: Jitka Fárová

Návštěvníci Festupu si mohli poslechnout příběhy čtyř lidí, kteří se rozhodli vzít život do vlastních rukou a dělat, co je baví. V rámci bohatého programu byly připraveny workshopy či konzultace s odborníky z různých oblastí. Přítomní mohli také nahlédnout do mobilní behaviorální laboratoře FSE UJEP, vyzkoušet si veslařský simulátor od startupu Rowingo nebo se stát hostem skutečného podcastového studia. Stejně jako v minulých letech i letos návštěvníky vítala humanoidní robotka Rubby.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru