Ve spárech obchodnic s deštěm. Tlakové níže nedovolí slunečný víkend
V následujících dnech by vás neměly překvapit ani dešťové kapky. Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Už je to nějaký ten pátek, co jsme prožili den bez jediného oblaku neboli s úplně vymetenou oblohou. O půlnoci na pátek třiadvacátého, potažmo v noci z astronomického léta na astronomický podzim (který začal páteční třetí hodinou našeho času) obloha vymetená byla, a tak jsme mimo jiné mohli pozorovat Jupiter (který je teď nejblíže Zemi, resp. je od ní jen cca 591 až 592 milionů km, o Vánocích už to bude 730 až 735 milionů km a příští rok v minimu cca 596 milionů km) a jeho měsíce seřazené víceméně v jedné linii (zleva Europa, Io, Callisto a Ganymede). Pro někoho bohužel, pro někoho bohudík, každopádně jasný přelom astronomických ročních období nebyl předzvěstí slunečného období. Opak jest pravdou. Zima nijak zvlášť nebude, ale přebytek slunečních paprsků rozhodně nehrozí.

23. září: V ranních hodinách místy mlhy/nízká oblačnost. Odpoledne oblačnosti přibude, jak nízké (kupovité), tak vysoké (cirrovité) s tím, že vysoká na nebi zůstane také po západu slunce a v průběhu noci na sobotu se k ní přidá frontální oblačnost... Srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C.

24. září: Přesně tři měsíce do Vánoc! Asi lze brzy očekávat migraci vánočních sladkostí do regálů v obchodech... Migrace však proběhne i nad našimi hlavami, a to v souvislosti s tlakovou níží postupující z Francie k východu až severovýchodu. Ráno a dopoledne asi zmenšená oblačnost a trocha slunce, ale jinak oblačnost sem, oblačnost tam. Později odpoledne a k večeru by mohlo slabě sprchnout. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C, nejnižší ranní teploty kolem 8 až 4 °C.

25. září: Mraky, mraky, mraky, rozhodně nepřekvapí dešťové kapky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C, nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C.

26. září: Ráno přechodně jasno až polojasno, jinak mraky, mraky, mraky a zřejmě i nějaké ty dešťové kapky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C, nejnižší ranní teploty kolem 9 až 5 °C. Krapet monotónní a v nesouladu s babím létem, ale počasí si holt dělá (a bude dělat) co cche.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru