Otorinolaryngologové se sešli na tradičním odborném setkání, jeho tématem byla rehabilitace sluchu
Účastníci konference. Foto: Krajská zdravotní
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Klinika ORL a chirurgie hlavy a krku Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., uspořádala na výletním zámečku Větruše v Ústí nad Labem v pátek 9. září 2022 odbornou regionální konferenci „Slámův ORL den“.

Tématem již 29. ročníku setkání specialistů v oboru otorinolaryngologie, nad nímž převzal záštitu předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s. (KZ), MUDr. Ondřej Štěrba, byla rehabilitace sluchu.

„Záštitu jsem převzal velmi rád. K otorinolaryngologickému oboru mám velikou úctu a práci přednosty ORL kliniky MNUL, stejně jako práci a nasazení všech zdravotníků ORL oboru v celé KZ velmi respektuji, nejen jejich erudici a nasazení, ale i to, jak svůj obor posouvají neustále vpřed, nejen co se týká robotické chirurgie,“ řekl účastníkům konference MUDr. Ondřej Štěrba, předseda představenstva Krajské zdravotní, a.s.

Ve třech panelech se lékařští specialisté postupně věnovali kochleárním implantacím u dospělých a dětí, novinkám a výsledkům v této oblasti, a dále způsobům rehabilitace sluchu pacientů různých věkových skupin. Zaznělo celkem 13 odborných vystoupení, mezi nimi např. k předoperační 3D modelaci spánkové kosti a kochley při plánování kochleární implantace či o poruchách sluchu a kognici ve stáří.

„Moc rád jsem opět přivítal všechny účastníky v krásných prostorách hotelu Větruše a velmi mne potěšilo, že se nás sešlo více než sto,“ řekl k již tradiční konferenci, pořádanou pod záštitou České společnosti otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku, její odborný garant MUDr. Karel Sláma, Ph.D., přednosta Kliniky ORL a chirurgie hlavy a krku Fakulty zdravotnických studií UJEP v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a.s. - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru