Letouny Canadair lákají k jezeru Milada stovky návštěvníků! Bezohlední řidiči zaměstnávají strážce zákona!
Letouny Canadair na vodní ploše jezera Milada. 5x Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústecko - Letouny Canadair již od pátku pomáhají s hašením požáru v národním parku České Švýcarsko. Vodu pro zkrocení ohně nabírají v jezeře Milada. Pro mnohé turisty je tento manévr neobvyklou podívanou.

Na veřejný pořádek u jezera Milada již několik dní dohlížejí policisté, strážníci i místní ostraha. Kromě hlídání zákazu vstupu na vodní plochu, na který upozorňují cedule u návštěvních řádů, musí strážci zákona řešit bezohledné chování některých motoristů na přilehlých parkovištích. K vidění je nerespektování zákazových značek, zatarasení příjezdových cest k vodní hladině, které musí zůstat v případě mimořádné události průjezdné pro složky IZS. Výjimkou není ani jízda v protisměru z důvodu co nejrychlejšího zabrání případného volného parkovacího místa. Stále platí zákaz vjezdu od Hrbovické ulice k jižní části jezera Milada, jelikož jde o obslužnou komunikaci pro IZS a správce vodní plochy.

Návštěvníci jezera Milada mohou místo svého plechového miláčka využít bezplatné autobusové linky ústecké MHD, která vyráží v hodinovém intervalu od pátku do neděle ze zastávky Divadlo. V oblasti jezera Milada jsou dvě nástupní/výstupní místa, Jezero Milada (pláž Trmice) a Jezero Milada (hlavní pláž).

Hasiči k požáru v národním parku České Švýcarsko v neděli 7. srpna uvedli, že dnes italská letadla nalétávají na Bouřňák a Větrovec. „Čtyři vrtulníky na Křídelní stěnu a východní část od Pravčické brány shazují vodu ve vláčku. Jeden vrtulník je dohledový. Stále se zaměřujeme na nepřístupná místa v západní části skal nad Hřenskem, úseky pod Pravčickou bránou, Bouřňák a Větrovec. Soutěsku dnes budeme detailně opět procházet a připravovat na předání. Připravujeme místa pro čerpací stanoviště, která tu zanecháme po odjezdu pro požární dohlídku. Je potřeba pro nádrže zajistit stabilní dálkovou dopravu vody. Snažíme se po sobě také uklízet, podél cest odstraňujeme poškozené hadice, rovnáme techniku a připravujeme se na předání některých oblastí, zejména v jižní části parku. Proběhlo opět střídání hasičů z některých krajů,“ píše Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje na svých stránkách.

0708 špatné parkování milada

STRÁŽNÍK MĚSTA TRMICE POMOCÍ MOBILNÍHO TELEFONU SHÁNÍ BEZOHLEDNÉHO ŘIDIČE, KTERÝ ZATARASIL CESTU K VODNÍ PLOŠE.

0708 motorista parkovani milada

ŘIDIČI NA PŘEPLNĚNÝCH PARKOVIŠTÍCH MUSÍ DBÁT ZVÝŠENÉ POZORNOSTI.

0708 obslužná komunikace milada

STÁLE PLATÍ ZÁKAZ VJEZDU MOTOROVÝCH VOZIDEL NA OBLUŽNOU SILNICI MEZI PARKOVIŠTI NAD HLAVNÍ PLÁŽÍ A TRMICEMI.

0708 zákaz vstupu jezero milada

DO ODVOLÁNÍ PLATÍ ZÁKAZ VSTUPU NA VODNÍ PLOCHU JEZERA MILADA.

0708 jízdní řád milada

JÍZDNÍ ŘÁD TURISTICKÉ LINKY K JEZERU MILADA. ZDROJ: DPMUL.CZ

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru