Ústí opraví služebnu městské policie Na Nivách, v budově bude také detašované pracoviště operačního střediska
Foto: MP Ústí nad Labem
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Ústí nad Labem opraví služebnu městské policie v ulici Na Nivách, v budově bude zřízeno také detašované pracoviště operačního střediska.

V roce 2020 město Ústí nad Labem v rámci studie dalšího využití objektu Nivy (č. p. 1800/27, ul. Na Nivách) se stávající služebnou městské policie rozhodlo o zpracování projektové dokumentace pro uskutečnění záměru. Studie vyhodnotila, že v rámci rekonstrukce objektu Na Nivách je možné umístit do objektu detašované pracoviště operačního střediska jako plně modernizované operační středisko městské policie. Je to důležitý krok pro posílení kompetence a technologických možností městské policie a zvýšení bezpečnosti ve městě Ústí nad Labem.

Stavební část připravily OMOSRI a ODM a současně v úzké spolupráci se společností Metropolnet byla zhotovena technologická projektová dokumentace detašovaného pracoviště operačního střediska jako plně funkční celek. Metropolnet následně v úzké součinnosti s Univerzitou J. E. Purkyně připravil dokumentaci pro optickou trasu pro propojení technologického zázemí operačního střediska a stávajícího operačního střediska v objektu magistrátu města. Vytvořené pracoviště městské policie na Nivách plně odpovídá technologickým a legislativním požadavkům, ergonomickým požadavkům a je především koncipováno jako vysoce spolehlivé pracoviště se zajištěním nepřetržitého provozu v rámci možností dané lokality a budoucího dohledu nad celým rozsáhlým kamerovým systémem města.

Rada města vzala na vědomí informace o přípravě souboru tří projektových dokumentací a připravenosti k realizaci komplexní stavební rekonstrukce objektu služebny MP Na Nivách 1800/27 (tzn. stavební vybudování operačního střediska městské policie, dále nové optické propojení mezi stávajícím operačním střediskem v budově magistrátu města a služebnou MP Na Nivách ve spolupráci s Centrem informatiky UJEP, a především přemístění technologií ze stávajícího operačního střediska městské policie).

Současně rada města schválila vyhlášení nadlimitní veřejné zakázky s názvem Rekonstrukce služebny Městské policie Na Nivách – vybudování operačního střediska MP s předpokládanou hodnotou plnění ve výši max. 44 000 000 Kč bez DPH formou otevřeného řízení. Součástí procesu je projektová spolupráce odborů města se společností Metropolnet a detailní projektové řízení projektu Rekonstrukce objektu Nivy, vybudování operačního střediska a dále administrace nadlimitní veřejné zakázky a výběr technického dozoru investora stavební části.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru