STALO SE: Opilec během šílené jízdy naboural čtyři auta! Trefoval je jako kuželky
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Ústí nad Labem

Chomutovsko - Jako řádění malého dítěte na pouťovém autodromu vypadala jízda 30letého muže z Chomutovska, který v průběhu lednové noci v opilosti usedl za volant osobního vozidla značky Škoda Superb.

V ulici Polní v Kadani dotyčný řízení nezvládl a vyjel mimo okraj vozovky, kde narazil do zadní části zaparkovaného osobního automobilu, který se tím odrazil na chodník. Opilý řidič však ve své jízdě pokračoval a po chvíli narazil do dalšího zaparkovaného auta. To se po nárazu rozjelo a vrazilo nejdřív do popelnice a pak do zdi domu. Ani poté řidič za volantem škodovky nezastavil a narazil do třetího zaparkovaného vozidla, které se tím odrazilo a střetlo se s dalším autem.

Muž zastavil nakonec až po nárazu do čtvrtého automobilu. "Důvod, proč do vozidel narážel jak zběsilý, se ukázal při dechových zkouškách. Policisté při nich muži naměřili hodnoty kolem 2,4 promile. Škoda způsobená na cizím majetku, byla předběžně vyčíslena na bezmála 700 tisíc korun, z toho většina na nabouraných vozidlech. Policisté navíc zjistili, že muž, který se měl popsaného jednání dopustit, má příslušným správním orgánem uložený trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Za volant auta tedy neměl usednout ani ve střízlivém stavu," uvádí mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Dotyčný nyní čelí obvinění ze spáchání trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. "Soud by ho mohl v případě prokázání viny potrestat až tříletým odnětím svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti,ů uzavřela Glogovská.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru