Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Foto zdroj: Twitter
Ústí nad Labem

ČR - Od pondělí 13. prosince budou moci rodiče registrovat k očkování proti onemocnění covid-19 děti od 5 let. O této možnosti informoval v pondělí ministr zdravotnictví Adam Vojtěch na svém twitteru.

Samotné očkování začne, až do České republiky dorazí dětská vakcína od společnosti Pfizer/BioNTech. "To očekáváme 21. prosince. Prosím, nechte své děti očkovat," apeluje Vojtěch na Čechy.

Ministr zdravotnictví na svém twitteru dále informoval o nové nutnosti všech členů domácnosti podstoupit PCR test v případě nakažené osoby. "Pokud se v domácnosti objeví nakažený, musí nově podle příkazu hlavní hygieničky na PCR test všichni její členové, a to i očkovaní a bezpříznakoví. Neznamená to, že osoby sdílející stejnou domácnost s nakaženým musí automaticky do karantény, ale do doby výsledku PCR testu by měly nosit respirátor a sledovat svůj zdravotní stav," vysvětlil Vojtěch.

Žádanku na PCR test vystaví Krajská hygienická stanice na základě epidemiologického šetření a je ho nutné podstoupit 5. – 7. den po kontaktu s nakaženým. Test je hrazený z veřejného zdravotního pojištění.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru