Komplexní cerebrovaskulární centrum ústecké nemocnice získalo prestižní diamantový statut za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou
Ilustrační foto
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Komplexní cerebrovaskulární centrum v Ústí nad Labem a iktová centra nemocnic v Chomutově a Teplicích získaly prestižní diamantový statut za péči o pacienty s cévní mozkovou příhodou.

Evropská společnost pro cévní mozkové příhody (European Stroke Organisation, ESO) ve spolupráci s projektem Angels (Angels Initiative) každý rok hodnotí úroveň a kvalitu procesů poskytované zdravotní péče pacientům s cévní mozkovou příhodou (CMP). Mezi ukazatele kvality patří nejen typ péče či celkový počet pacientů s CMP, ale zejména úroveň časné diagnostiky a specializované léčby jako je trombolýza či další intervence, neuromonitorace, rehabilitace, prevence závažných komplikací a léčba přidružených onemocnění.

Podle míry, jakou jsou plněna jednotlivá měřítka, může nemocnice dosáhnout na některé ze tří pásem. Tři centra Krajské zdravotní, a.s. – v nemocnicích v Chomutově, Teplicích a Ústí nad Labem -splnila všechna kritéria a získala nejvyšší diamantový status.

Iktová centra nemocnic v Chomutově a Teplicích diamantový status obhájila, protože jej získala již v minulém roce. Komplexní cerebrovaskulární centrum Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem ho dosáhlo letos. Všechna tři centra patří k nejvýkonnějším centrům nejen v České republice, ale i v Evropě.

Uvedená centra nemocnic v Chomutově a Ústí nad Labem získala v letošním roce i další mezinárodní uznání. Těmto centrům byl udělen certifikát celosvětového projektu QASC (Quality in Acute Stroke Care) za vynikající výsledky v léčebné a ošetřovatelské péči o pacienty s CMP. Především kvalifikovaní lékaři, erudované zdravotní sestry a fyzioterapeuti jsou pro nemocné s CMP ten největší přínos.

„Uznání udělily světové autority, kterými jsou European Stroke Organisation, Nursing Research Institute, Angels a St. Vincent´s Health Australia. Ocenění bylo prezentováno na mezinárodní konferenci a z České republiky jej získalo jen pět nemocnic, z toho dvě z Krajské zdravotní, a.s. Zvláště byla ceněna kvalita naší iktové péče v době pandemie COVID-19,“ připomněl MUDr. Ing. David Černík, MBA, Ph.D., vedoucí lékař Komplexního cerebrovaskulárního centra Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z.

„Naším cílem je trvalé zvyšování kvality poskytované vysoce specializované iktové léčby a péče. Soustavné zlepšování kvality zdravotní péče je náročný proces monitorování a intervencí pro zajištění co možná nejlepší dosažitelné úrovně poskytované péče,“ zdůraznil prim. MUDr. Jiří Neumann, FESO, vedoucí lékař Iktového centra Nemocnice Chomutov, o.z.

„Jsme velmi rádi, že se nám toto daří nejen v obrazu mezinárodních ocenění, ale především ve skvělých výsledcích v oblasti dosažené soběstačnosti našich pacientů,“ dodala prim. MUDr. Marta Vachová, vedoucí lékařka Iktového centra Nemocnice Teplice, o.z.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru