Americký voják opět v akci! Vyhlédl si ženu a připravil ji o téměř 2,5 milionu korun
Ilustrační foto: CC0
Ústí nad Labem

ČR - Kriminalisté přijali v tomto týdnu oznámení od 53leté ženy z Trutnovska. Má vážné podezření, že byla podvedena a přišla o značnou sumu peněz.

Žena se měla přes sociální sítě seznámit s důstojníkem americké armády, který je na misi v Iráku. Po navázání společné komunikace záhy podlehla jeho fiktivním slibům. Sliboval, že přijede, budou spolu žít a vezmou se. Aby mohl být však propuštěn z armády, potřeboval peníze.

"Během dvou měsíců mu zaslala v sedmi platbách přes 2,6 milionů korun. Poslední částku ji banka z důvodu nevěrohodnosti zablokovala a nikam neodeslala. Na zahraniční účty bylo však již odesláno téměř 2,5 milionu. Jen část peněz měla žena z vlastních úspor. Na většinu z nich si vzala postupně několik úvěrů. Neznámý muž, aby ženu utvrdil ve svých slibech, jí zaslal kurýrní službou i dárek," popisuje podvodné jednání mluvčí policistů Iva Kormošová.

"Opětně apelujeme na všechny občany: Nikomu neznámému neposílejte žádné peníze. Nikdy nemůžete vědět, kdo je na druhém konci, i když vám slibuje "hory doly"! Ani doručený dárek kurýrní službou není zárukou vyplnění slibů," dodává mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru