Ústí nad Labem navštívil německý prezident, prohlédl si připravovanou výstavu Naši Němci
Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem - Frank-Walter Steinmeier, prezident Spolkové republiky Německo, spolu se svou chotí Elke Büdenbenderovou navštívil v pátek Ústí nad Labem.

Ve městě ho přivítal primátor Petr Nedvědický. Prezidentský pár si prohlédl připravovanou výstavu Naši Němci, kterou v budově Muzea města Ústí nad Labem realizuje Collegium Bohemicum. Doprovodili je ministr zahraničí Jakub Kulhánek, hejtman Jan Schiller a další osobnosti. Výstava na řadě historických exponátů i písemných dokumentů zachycuje vývoj soužití Čechů a Němců v Českých zemích. Prezident Steinmeier ocenil její význam pro další rozvoj vztahů mezi oběma národy. V Císařském sále muzea se zúčastnil rozhovoru na téma česko-německé vztahy. Město Ústí nad Labem zastupoval náměstek primátora Tomáš Vlach.

Prezident se v diskusi zajímal o konkrétní otázky česko-německých vztahů. „Přiblížil jsem mu historii působení Němců v Ústí nad Labem, byly mezi nimi významné rodiny průmyslníků. Město připravuje projekt k záchraně jejich hrobek,“ uvedl Tomáš Vlach.

Prezidentský pár ukončil svou návštěvu města na hlavním nádraží, odkud odjel zpět do vlasti vlakem.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru