Dětské domovy v kraji dostaly pro děti notebooky. Základy programování se budou moci učit v Minecraftu
Hejtman Jan Schiller (vlevo) a Karel Klatovský ze společnosti Microsoft (vpravo) předali notebooky zástupcům krajských dětských domovů. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Ústí nad Labem

Ústecký kraj - Dětské domovy v Ústeckém kraji obdržely pro své děti od společností Česko.Digital a Microsoft repasované počítače. Tento velkolepý dar, který využijí děti v dětských domovech pro distanční výuku, vyjednal se společností Microsoft Ústecký kraj.

Slavnostní předání techniky proběhlo na Krajském úřadě Ústeckého kraje za účasti tří zástupců dětských domovů, a to ústeckého, mosteckého a krásnolipského. Celkem 84 notebooků tolik potřebných pro výuku dětí v domovech předal společně s hejtmanem Janem Schillerem manažer společnosti Microsoft pro oblast vzdělávání Karel Klatovský.

Hejtman Jan Schiller si uvědomuje, že je v době koronavirové krize velká pozornost v oblasti vzdělávání zaměřena převážně na školy a že na dětské domovy, které se starají o mnoho dětí, není dostatečně soustředěn zájem. „Dětské domovy v Ústeckém kraji mnohdy disponovaly minimálním počtem kvalitní techniky, pomocí které by se jejich děti mohly vzdělávat nejen v rámci distanční výuky. Ty tudíž často sledovaly online výuku prostřednictvím mobilních telefonů, což rozhodně nejsou vhodné vzdělávací prostředky. Z tohoto důvodu jsme se společností Microsoft dojednali, že dětské domovy v kraji dostanou notebooky. Rozhodně se chceme situaci v dětských domovech věnovat i nadále a co nejvíce je podporovat,“ uvedl hejtman Schiller.

„Uvědomujeme si, že pouze dodávkou techniky to nikdy nekončí, ba naopak. Proto zajistíme v následujících týdnech zdarma pro dětské domovy v Ústeckém kraji navíc školení a pro děti základy programování v populární hře Minecraft,“ dodal Karel K

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru